Zorg vanuit het hart

Tongriem en lipriem

Met mijn jarenlange ervaring bij de Tongriemkliniek kan ik goed inschatten of een tongriem of lipband belemmerend werkt om goed te kunnen drinken.

Refluxklachten, veel melk, vaak borstontstekingen en pijn bij het voeden zijn onder andere signalen dat er mogelijk wat is bij de mondanatomie. Bij de baby ook vaak loslaten, vacuüm verlies en onrust.

De diagnostisering van de tongriem en eventueel de lipriem verloopt via een consult.

Ik heb in het verleden veel scholingen gegeven op dit gebied. Bovendien was ik een van de ontwikkelaars van het document voor de NVL (Nederandse Vereniging Lactatiekundigen) over tongriem problematiek. In 2015 hebben we drie keer een multidisciplinair symposium georganiseerd. En ik heb meegewerkt aan het document van de NVL over tong- en lipriem problematiek.

Meer informatie kunt u ook vinden op de facebookpagina van de Tongriem Kliniek.

Lieve Berber, wat heb je me geholpen vandaag. Zo blij dat jij jou werk zo doet en met mij veel meer vrouwen kan helpen die het even niet weten. Net een zonnetje die binnen komt wandelen. Bedankt !!!

Tessa
Schoonebeek
illustratie-verticaal

Heeft mijn kind een strakke tongriem?