Zorg vanuit het hart

Tongriem en lipriem

Met mijn jarenlange ervaring bij de Tongriemkliniek kan ik goed inschatten of een tongriem of lipband belemmerend werkt om goed te kunnen drinken.

Refluxklachten, veel melk, vaak borstontstekingen en pijn bij het voeden zijn onder andere signalen dat er mogelijk wat is bij de mondanatomie. Bij de baby ook vaak loslaten, vacuüm verlies en onrust.

De diagnostisering van de tongriem en eventueel de lipriem verloopt via een consult.

Ik heb in het verleden veel scholingen gegeven op dit gebied. Bovendien was ik een van de ontwikkelaars van het document voor de NVL (Nederandse Vereniging Lactatiekundigen) over tongriem problematiek. In 2015 hebben we drie keer een multidisciplinair symposium georganiseerd. En ik heb meegewerkt aan het document van de NVL over tong- en lipriem problematiek.

Meer informatie kunt u ook vinden op de facebookpagina van de Tongriem Kliniek.

Na 3 maanden borstvoeding kwamen we erachter dat ons kindje een te korte tongriem had. Dit verklaarde de vele obstakels die we tegenkwamen. Ik heb contact gezocht met Berber met de vraag om mij hierbij te helpen. Deze vraag is het startpunt geweest van een mooi contact en liefdevolle verbinding. Berber heeft mij geholpen naar pijnvrij en zorgeloos borst voeden. Verder heeft Berber mij gecoacht bij thema’s als moederschap, regie voeren, vertrouwen op je autonome ik. Veel belangrijke inzichten heeft Berber mij gegeven waardoor ik sterker in het leven sta.

Margreet
Beilen
illustratie-verticaal

Heeft mijn kind een strakke tongriem?