Zorg vanuit het hart

Slaapcoach voor kindjes in Groningen

Slaapt je kindje al goed door? Is een veel gehoorde vraag bij ouders met baby’s. Doorslapen in de nacht is niet normaal, althans fysiologisch gezien niet. Maar vaak blijft dat wel de vraag, we willen lekker doorslapen! En daarnaast zijn we op zoek naar een slaaprimte waarin ons kindje zelf kan leren slapen.

Slapen is voor ouders en kind erg belangrijk, maar hoe krijg je dat voor elkaar?

De combinatie Lactatiekundige en Slaapcoach is uniek, goede voeding betekent vaak ook goed slapen. Voeden is een slaapassociatie.

De methode is dat er geen methode is, omdat het voor elke ouder en elk kind weer anders is. Elke situatie vraagt om een andere, persoonlijk passende aanpak. Het laten huilen zonder specifiek doel helpt vaak niet en is ook niet de oplossing.

Samen kijken we naar het hele plaatje en daarbij is autonomie van het kind en de ouder het uitgangspunt.
De oplossing zit hem vaak in de dag. Samen kijken we naar ritme, eet- en speel gedrag.
Op basis daarvan maken we een plan. Dat is er altijd om gewijzigd te worden, dus ook hier weer follow up en nazorg.

Eerst doe ik intake schriftelijk, daarna plannen we een kennismaking om te kijken of er een wederzijdse klik is.
Vervolgens volgt er een bezoek aan huis en tot slot stel ik me op als coach zo lang je dit nodig hebt. Er is geen tijdslimiet aan mijn begeleiding.

Kijk bij tarieven voor een overzicht van de kosten.

Berber is warm, rustig, humoristisch en doortastend. Iedere keer als we elkaar spreken sta ik weer versteld van de nieuwe dingen waarmee ze op de proppen komt waar ik zelf nog niet aan had gedacht. Het mooiste vind ik dat Berber me heeft geleerd meer te handelen vanuit mijn hart en mijn rust als moeder te hervinden. Maar ze durft ook zeker eerlijke feedback te geven, die soms best confronterend kan zijn. Maar hoe fijn is het als iemand dat gewoon doet!

Berber gaf ons bijvoorbeeld tips over het loslaten van onze meisjes als ze in hun bedje lagen en niet te veel willen controleren Dat slapen op de buik ook heel fijn kan zijn voor je kindje en dat een goed slaapritueel erg belangrijk is. Maar vooral dat huilen ook gewoon heel normaal is en zelfs nodig. Niet dat we ze gewoon maar moesten laten huilen, maar écht leren kijken en luisteren naar wat je kindje nodig heeft.

Renske
Breda
illustratie-verticaal

Maak een afspraak voor slaapcoaching