Zorg vanuit het hart

Lactatiekundige begeleiding

Borstvoeding geven is voor vele moeders een groot doel. Helaas is dat niet bij iedereen vanzelfsprekend. Naast het mooie en verbindende proces van het geven van borstvoeding ervaar je mogelijk: pijn bij het voeden, te weinig of te veel melk, onrust tijdens het drinken, fles weigeren of een strakke tongriem of borstontsteking om een paar voorbeelden te noemen.

Persoonlijke begeleiding is in deze kwetsbare tijd essentieel voor moeders. Er bestaan veel meningen en adviezen op het internet, in boeken of van andere zorgverleners. Maar wat wil je zelf? Waar ligt jouw behoefte? Daar lopen veel mensen tegenaan.

Ontspannen borstvoeding geven is belangrijk voor jou en je kindje. Samen kijken we naar een fijne manier om dit proces zo goed mogelijk te laten verlopen.

illustratie-verticaal

ik wil graag ontspannen borstvoeding geven

Na 3 maanden borstvoeding kwamen we erachter dat ons kindje een te korte tongriem had. Dit verklaarde de vele obstakels die we tegenkwamen. Ik heb contact gezocht met Berber met de vraag om mij hierbij te helpen. Deze vraag is het startpunt geweest van een mooi contact en liefdevolle verbinding. Berber heeft mij geholpen naar pijnvrij en zorgeloos borst voeden. Verder heeft Berber mij gecoacht bij thema’s als moederschap, regie voeren, vertrouwen op je autonome ik. Veel belangrijke inzichten heeft Berber mij gegeven waardoor ik sterker in het leven sta.

Margreet
Beilen

Werkwijze

Mijn expertise is het begeleiden van de ‘hoofd’-zaken, en ook het ‘gevoel’ daarbij. 

Een consult bestaat uit de volgende onderdelen:

Anamnese afnemen

Voeding observeren

Onderzoek bij baby en/of moeder

Plan maken

Na het consult krijg je van mij de adviezen toegestuurd. 

Ik ben als lactatiekundige 7 dagen per week bereikbaar. Zowel op zondagen als op feestdagen sta ik graag voor jullie klaar. Bellen en/of mailen mag altijd en is nooit voor niets, daar ben ik voor.

Na het consult volgt een factuur via de mail.

Ik blijf nog een tijdje je persoonlijke coach. 

"Volg je gevoel, niet je hoofd."

Soorten consulten

Consult aan huis

Thuis bij jullie is meestal het fijnste. Voor jullie in de vertrouwde omgeving en is er voor jullie geen reistijd. Voor mijzelf omdat ik jullie dan zo persoonlijker kan leren kennen en omdat jullie in de vertrouwde omgeving zijn. Een bezoek plan ik altijd rond een voedingstijd. Een eerste consult duurt vaak 1,5 uur.

Een vervolgconsult

Deze duurt vaak een 1 uur omdat je elkaar en de situatie al kent.

Een Borstvoeding pakket

Dit is fijn als je je eerste kindje krijgt of juist als je de vorige keer veel pijn en moeite had met borstvoeding geven. Het zijn twee consulten aan huis en verder onbeperkt bellen en via de app contact houden.

Borstvoeding Pakket plus

Een pakket met extra ondersteuning voor ouders die veel hebben meegemaakt. Naast de consulten de mogelijkheid tot dagelijkse coaching.

Prenataal consult

Fijn als je vooraf kennis met wil maken, dan maken we een plan van aanpak.

Telefonisch consult met nazorg

Voor korte vragen die ik zonder beeld kan beantwoorden.

Een fles weiger consult

Voor als je kindje niet meer wil drinken uit de fles. Ik kijk graag samen met jullie mee voor een oplossing.

Online consult met nazorg

Begeleiding op afstand, met veel contact via beeldbellen. Dit is een goed alternatief als langskomen niet lukt.

Nazorg geeft ik na alle soorten consulten in de vorm van app contact of telefonisch.

Kijk bij tarieven voor een overzicht van de kosten.

illustratie-verticaal

Maak een afspraak met mij voor een consult